5 tips voor een trendy kinderkamer

toekan behang trendy kinderkamer

5 tips voor een trendy kinderkamer

Zo maak jij jouw kinderkamer persoonlijk!

De babykamer of kinderkamer inrichten is misschien wel het leukste wat er is, maar ook best lastig. Wellicht helpen deze 5 tips voor een trendy kinderkamer je een beetje om de juiste keuzes te kunnen maken. In deze blog kun je lezen hoe je de wanden van de slaapkamer of speelkamer voor de kleintjes van wanddecoratie kunt voorzien. Stijlvol, maar toch speels.  Hoe gaat jouw kinderkamer er binnenkort uitzien?

Behang bosdieren kinderkamer tent

Tip 1 voor een trendy kinderkamer

Behangpaneel of Mural

Als je de kinderkamer anders wilt inrichten dan hoef je helemaal niet de hele kamer te behangen of een hele wand. Het is juist heel erg leuk om een behangpaneel met een patroon (zoals de foto met het patroon met de kolibries) of een mural met een tafereel, zoals het voorbeeld met de bosdieren aan te brengen aan de muur. Dit geeft gelijk een groots effect.

Behang voor een trendy kinderkamer

Wil je een kleur op de muur? Kies dan voor een kleur uit die het dichts in de buurt komt van het behang, zo maak je er één geheel van. De kleur van de muurverf kan juist in een contrasterende kleur zijn of juist een ingetogen kleur hebben.

Tip 2 voor een trendy kinderkamer

trend kleur in de kinderkamer

Basic en naturel tinten zijn prachtig! Echter de kleintjes worden juist altijd aangetrokken door sprekende kleuren en herkenbare beelden. Hoe zorg je er nou voor dat niet je hele living omgetoverd wordt door felle en primaire kleuren? Dieren en taferelen (zoals je ook wel ziet in zoekboeken) vinden kinderen prachtig. Ze kunnen zich er goed mee vermaken. Je kunt er dus ook voor kiezen om wanddecoratie in de kinderkamer toe te passen met kleur, dieren en taferelen.

Kleur en felle kleuren spreken de kleintjes erg aan.

Als je kijkt naar de collectie Adventure Time dan zie je hier al de  herkenbare dieren terug die het altijd goed doen. Eveneens heeft deze collectie veel kleur en dit spreekt aan. Voor de muur kies je dan weer een kleur uit het tafereel, zoals blauw, bruin of groen en voilà! Jij jouw een stylisch verantwoorde kamer en de kleintjes kleur en herkenbaarheid voor de fantasie!

muurcirkels kinderkamer trendy kinderkamer tip
kinderkamer behang jungle dieren

Tip 3 voor een trendy kinderkamer

Favoriete kinderkamer afbeeldingen

Hoe je het ook went of keert de dieren zijn favoriet voor de kinderkamer. Vooral de beer, giraf, flamingo’s en de olifant doen het heel erg goed. Wil je een trendy kinderkamer met de favoriete afbeeldingen van de kleintjes dan zijn de collecties Dieren in het Bos en de Afrikaanse Dieren echt iets om naar te kijken. Opkomend, de nieuwe collectie Bosdieren. Deze begint het in populariteit te winnen.

Dieren in het Bos en Afrikaanse Dieren.

Wil je een trendy babykamer waar je lange tijd mee vooruit kunt, dan zijn deze collecties zeker een aanrader om naar te kijken. Ze vervelen niet en de kleuren zijn prachtig. Zo maak jij een speels en trendy kinderkamer.

Tip 4 voor een trendy kinderkamer

Trend Muurcirkels en behang

Muurcirkels en behangcirkels zijn niet meer weg te denken uit ons interieur. Super leuk om hiermee collaga’s te maken en te experimenteren.  De combinatie van een letter, een losse afbeelding gecombineerd met een tafereel is wat we veel voorbij zien komen. Je kunt kiezen, zoals in dit voorbeeld, voor verschillende groottes, maar juist twee of drie van gelijke grootte is ook erg fraai.

Maak jouw kinderkamer persoonlijk!

Wil je echt een personal touch geven aan jouw kinderkamer, dan kies je voor een custom made product, zoals een geboortecirkel. Maar laat vooral jouw creativiteit de vrije loop. Juist een persoonlijk stempel kunnen drukken op jouw interieur is waar YFS mee kan helpen en waar we vaak vragen over krijgen. Er is zoveel mogelijk qua materiaal en afbeeldingen. Just Ask!

Wil je zelf aan de slag? Wellicht vind je hier op ons youtube kanaal nog meer tips.

muurcirkels kinderkamer
Tredny Kinderkamer woondecoratie boho walvis kussen

Tip 5 voor een trendy kinderkamer

Stylen met kussens

Tot nu toe hebben we het alleen maar gehad over de wanden van de kinderkamer, maar juist knuffels, kleedjes, opbergmanden, de keuze van je beddengoed en kussens maken de ruimte natuurlijk helemaal af. Ga je voor een trendy slaapkamer, dan zijn de scandinavisch invloeden en boho sfeer erg in trek. Natuurlijke tinten en basics zijn een mooie basis om mee te werken.

Regenbogen, eenhoorns, en wolkjes

Als we kijken aar de collectie kussens van YFS dan passen hier de kussens Boho heel goed in. Regenbogen, eenhoorns, en wolkjes zijn natuurlijk super leuk.  Trouwens ook voor kussens geldt dat je hier ook je eigen draai aan kunt geven. Wil  je het toch net even anders? Just Ask! Want juist een persoonlijk interieur is de trend.

Veel plezier met stylen!

5 tips voor een trendy kinderkamer

Wil je meer tips en ideeën?

Kijk ook op Pinterest en Instagram voor meer inspiratie.