5 tips voor het toepassen wanddecoratie in je huis

Sfeerfoto behang boho

5 tips voor het toepassen van wanddecoratie

1. Kies een thema of kleurenpalet

Het kiezen van een thema of kleurenpalet is belangrijk bij het kiezen van wanddecoratie. Het kan helpen om de kamer samenhangender te maken. Je kunt hierbij denken aan een kleur die je reeds in huis hebt en hier een schilderij bij zoeken, maar je kunt het ook omdraaien. Jouw favoriete schilderij, muurovaal of muurcirkel moet er echt komen, maar past nog niet echt lekker in je interieur. Kies dan een kleur uit het schilderij en voer deze kleur door in je woning. Kies bijvoorbeeld 2 tot 3 kleuren voor een mooie kleurenpallet.

2. Kies een focuspunt

Een muurovaal, muurcirkel of schilderij op paneel kan dienen als een geweldig focuspunt in een kamer. Het kan de aandacht trekken en de rest van de kamer samenvoegen. Ben je er niet helemaal zeker van of jouw geweldige idee een kans van slagen heeft? Knip dan eens de vorm of vormen uit op ware grootte en plaats ze precies op de plek waar jouw wanddecoratie moet komen. Neem een beetje afstand, knijp een beetje met je ogen…. kun je het al visualiseren?

muurovaal het melkmeisje
Kinderkamer Collectie Bosdieren

3. Experimenteer met verschillende texturen

Een muurovaal, muurcirkel of schilderij op paneel kan ook textuur toevoegen aan de wanddecoratie in een kamer. Ondanks dat de material glad zijn heeft de gekozen print ook een effect. Daarnaast kun je ook denken aan behang, zoals de afbeelding boven aan in de lijst. Dit geeft ook direct een textuur aan de wand. Je zou ook kunnen overwegen om dan de glasplaat achterwege te laten. Zo haal je het harde en gladde van dit materiaal weg.  Denk ook eens aan stoffen waar een textielposter of wandkleden van zijn gemaakt of een muurcirkel van mos. Super gaaf en brengt direct levert in de brouwerij!

4. Let op de schaal

Bij het kiezen van een muurovaal, muurcirkel of schilderij op paneel is het belangrijk om te letten op de schaal en grootte. Je wilt ervoor zorgen dat de wanddecoratie past bij de rest van de kamer en niet te groot of te klein is. Bij Your Favourite Stuff kun je kiezen uit verschillende formaten, zodat je de juiste schaal kunt vinden. Zoals al eerder gezegd bij punt 2 maak het visueel voor je zelf. Kom je er dan toch niet heemaal uit, dan help ik je natuurlijk graag.

wandkleed met print
Textielposter kinderkamer Boho
Akoestische Schilderijen Women

5. Verbeter de akoestiek met een wandkleed

Een wandkleed kan niet alleen mooi zijn, maar ook functioneel. Het kan helpen om de akoestiek in een kamer te verbeteren, vooral als de kamer hol of groot is. Bij Your Favourite Stuff kun je kiezen uit verschillende wandkleden en textielposters, gemaakt van stof. Wil je meer akoestisch dempend materiaal toevoegen, dan kun je overwegen om akoestisch dempende panelen te gebruiken.

Conclusie

Het toevoegen van interieur wanddecoratie kan een kamer echt transformeren. Het kan helpen om de kamer samenhangender te maken en de aandacht te trekken. Bij Your Favourite Stuff kun je kiezen uit verschillende opties, zoals muurovale prints, muurcirkels, schilderijen op forex. Durf!

Shop wanddecoratie

5 tips voor het toepassen van wanddecoratie

Wil je meer tips en ideeën?

Kijk ook op Pinterest en Instagram voor meer inspiratie.