Behang op maat bestellen!

Behang Mandala

(deel 2 behang)

Kies je eigen formaat behang.

Behang op maat is de trend. Zo kies je niet alleen je eigen formaat, maar maak je jouw muur ook helemaal eigen. Er is niemand anders die het zo toe gaat passen als jij. Hiermee geef jij jouw interieur de persoonlijke touch die het verdient.

Bekijk hieronder eens de voorbeelden. Je ziet hier hetzelfde stuk behang op een ander formaat geprint. Prachtig voor in een schilderij en super gaaf en extra groot op de wand.  In deze blog lees je de voordelen van het op maat bestellen, de overeenkomsten en trends.

Sfeerfoto behang boho
Bloomery Decor Hippie boho flowers terracotta

Verschillende soorten behang

Behang is een populaire keuze om een kamer een nieuwe uitstraling te geven zonder te veel kosten te maken. Er zijn echter veel verschillende soorten behang om uit te kiezen. Het is belangrijk om de juiste soort te kiezen die past bij de stijl en het gebruik van de kamer.

behang

Verschillen: 5 soorten behang op rol

Er zijn vijf  soorten behang verkrijgbaar bij YFS: Erfurt Variovlies, ProVlies mat, ProVinyl fijn, textiel en leer. Elk type heeft verschillende specificaties op het gebied van materiaal, uitstraling, gewicht, printtechniek en brandcertificaat.

Erfurt Variovlies is een type vliesbehang met een non-woven rug. Dit behang heeft een strakke en gladde structuur en weegt ongeveer 150 gr./m2. Het is ideaal voor gebruik in kamers met weinig licht, omdat het de neiging heeft om licht te reflecteren.

ProVlies mat heeft een matte uitstraling en vlakke structuur. Het heeft een acryl toplaag en non-woven rug. Dit behang is ideaal voor gebruik in kamers met veel licht, omdat het de neiging heeft om licht te absorberen. Het weegt ongeveer 200 gr./m2.

ProVinyl fijn is een vinylbehang met een fijne structuur en een non-woven backing. Het is geschikt voor gebruik in ruimtes waar veel gelopen wordt en heeft een gewicht van ongeveer 350 gr./m2. Het is beschikbaar in textiel- en leerstructuren, die een unieke uitstraling geven aan de kamer.

Overeenkomst van de behang soorten:

Muur insmeren en plakken maar

Hoewel de verschillende behangsoorten allemaal hun eigen specifieke kenmerken hebben, hebben ze ook een gemeenschappelijke factor. Het is namelijk belangrijk om bij het plakken van alle soorten behang de muur in te smeren met behanglijm. Het is aan te raden om de instructies op de verpakking van de lijm te volgen en de lijm gelijkmatig over de muur te verdelen met behulp van een behangborstel.

De printtechniek die wordt gebruikt voor deze soorten behang is UV-print. Dit zorgt voor een hoge kwaliteit en duurzame print. De maximale printhoogte uit één stuk is 1000 cm.

Een belangrijke overweging bij het kiezen van behang is het brandcertificaat. Alle bovengenoemde soorten behang hebben een B1/M1 brandcertificaat. Dit betekent dat ze voldoen aan de brandveiligheidseisen voor openbare ruimtes en bedrijven.

Behang papegaai jungle mosterd
kinderkamer behang dieren

Een extra voordeel van deze soorten behang is dat de backing is gemaakt van een FSC-mix, wat betekent dat het behang op een duurzame manier is geproduceerd.

Heb je jouw favoriete design gevonden en wil je behang gaan bestellen? Bestel dan  rondom 5 cm extra, omdat een vloer of plafond nooit helemaal recht loopt. Dan zit je altijd goed.

Kortom, er zijn veel verschillende soorten behang om uit te kiezen, maar het is belangrijk om de juiste soort te kiezen die past bij de stijl en het gebruik van de kamer. De verschillende specificaties van Erfurt Variovlies, ProVlies mat en ProVinyl fijn, textiel en leer maken het gemakkelijk om de juiste keuze te maken.

Wil je het behang eerst zien en voelen? Bestel dan eenvoudig de stalen, zodat je een goede beslissing kunt nemen.

Voordelen van op maat gemaakt behang

Je bestelt precies wat je nodig heb!

Het op maat bestellen van behang op rol heeft verschillende voordelen. Allereerst krijg je precies wat je nodig hebt. De behangbanen worden namelijk op maat gesneden en genummerd, zodat je precies weet hoe je het moet plakken en waar welke baan hoort. Dit maakt het proces van behangen erg makkelijk en zorgt ervoor dat het eindresultaat er professioneel uitziet.

Daarnaast kun je met op maat gemaakt behang echt een statement maken in je interieur. Door te kiezen voor een opvallend patroon of een speciale textuur kun je de aandacht vestigen op een bepaalde muur of een bepaald element in je interieur. Door behang op maat te bestellen kun je de jouw favoriete design precies afstemmen op de rest van je interieur.

Tot slot is op maat gemaakt behang ook handig voor een muur met schuine hoeken of een muur met ramen en deuren erin verwerkt. Door het behang op maat te laten snijden, kun je deze obstakels omzeilen en toch een professionele uitstraling creëren. Wil je dit? Vraag het dan gerust. Het is vaak wel even een puzzelen. Hiervoor rekent YFS opmaakkosten. Ga je gewoon voor een rechte vlakverdeling, dan wordt hier uiteraard niks extra’s voor gerekend.

Wanddecoratie Palm zwart wit
kinderkamer behang mandala boho

Behang is weer helemaal terug van weggeweest!

Trends en toepassingen

Behang is weer helemaal terug van weggeweest. Waar het vroeger vooral gezien werd als ouderwets en oubollig, wordt behang tegenwoordig gezien als een trendy en stijlvolle manier om je interieur op te fleuren. Er zijn ontzettend veel verschillende soorten behang verkrijgbaar, van subtiele prints tot opvallende patronen, grote murals en subtiele texturen.

Een trend op het gebied van behang is om één muur in een kamer te bekleden met een opvallend patroon en de rest van de muren neutraal te houden. Dit zorgt voor een speels effect en zorgt ervoor dat de aandacht echt naar die ene muur gaat. Een accentmuur kan bijvoorbeeld al een groot verschil maken. Wil je echt uitpakken? Kies dan voor een opvallende behangprint die past bij jouw interieurstijl. Denk bijvoorbeeld aan een botanische print voor een natuurlijke sfeer, of een geometrisch patroon voor een moderne uitstraling. In de volgende blog meer over trends en patronen!

Lees ook even deel 1 over behang!