Behang op maat kopen!

behang mandala goud boho

(deel 1: behang)

Behang op maat kopen?

5 tips waar je op kunt letten!

Verschillende behangsoorten en hun eigenschappen.

Vind je het lastig om het juiste behang te vinden voor jouw interieur? Er zijn zoveel verschillende behangsoorten, met allemaal hun eigen kenmerken dat het soms lastig is om te kiezen. In deze blog geef ik je vijf tips mee om het juiste behang te kunnen kiezen en vertellen ik je meer over de verschillende behangsoorten en hun eigenschappen.

papegaai behang groen blauw

Tip 1, de uitstraling van je behang:

Bedenk welke uitstraling je wilt creëren. Het behang dat je kiest, bepaalt voor een groot deel de sfeer in je interieur. Wil je een strakke en gladde uitstraling? Dan is Erfurt Variovlies wellicht iets voor jou. Dit vliesbehang met non-woven rug heeft een strakke en gladde structuur. Wil je juist een matte uitstraling met een vlakke structuur? Dan is ProVlies mat de juiste keuze.

ProVinyl fijn heeft een fijne structuur, terwijl ProVinyl textiel meer een linnen look heeft. Wil je echt een stoer effect creëren in je interieur? Dan is ProVinyl leer misschien wel iets voor jou. Dit behang heeft een oppervlakte met een leerstructuur, wat voor een extra dimensie zorgt in de uitstraling en sfeer van je interieur.

Extra tip, soort van amuse: plaats behang eens in een lijst!

Tip 2, het gewicht van je behang:

Let op het gewicht van het behang. Het gewicht van het behang is ook iets om rekening mee te houden. Erfurt Variovlies weegt bijvoorbeeld 150 gram per vierkante meter, terwijl ProVlies mat een gewicht heeft van 200 gram per vierkante meter. ProVinyl fijn, textiel en leer zijn de zwaarste varianten met een gewicht van 350 gram per vierkante meter. Qua drukkwaliteit maakt het niet uit, maar wel als je gaat plakken kun je zo je voorkeur hebben.

Tip 3, de printtechniek:

Kijk naar de printtechniek. De printtechniek die wordt gebruikt voor het behang is ook belangrijk in combinatie met de kwaliteit van het behang. Alle genoemde behangsoorten bij YFS worden bedrukt met een UV-print techniek. Dit zorgt voor haarscherpe prints met heldere kleuren en een lange levensduur. Bij YFS zit je dus altijd goed.

behang kraanvogels japandi
behang bloemen

Tip 4, koop je behang precies op maat:

Overweeg om behang op maat te bestellen, zoals je bij YFS kunt doen. Voordeel van het op maat bestellen van behang op rol is dat je precies krijgt wat je nodig hebt. De behangbanen worden genummerd, zodat je precies weet hoe je het moet plakken. Bovendien hoef je geen rekening te houden met het patroon, omdat het behang speciaal voor jou op maat wordt gemaakt en het is beter voor het milieu.

Tip 5, eenvoudig te plakken:

Tot slot is het belangrijk om goed te kijken naar de plakinstructies van het behang. Alle behangsoorten van YFS zijn eenvoudig te plakken door de behanglijm aan te brengen op de muur. Controleer wel eerst wat jouw muur nodig heeft. Is de muur erg zuigend, dan moet je deze voor behandelen met een voorstrijk.

 

Behang plakken is de trend!

Behang op maat kopen en meer lezen?

Lees nu ook deel 2 over de voordelen.

Er is zoveel te vertellen over behang, dat deze blog veel en veel te lang werd. Wil je meer? Ga dan ook even naar deel 2. Hier lees je meer over de overeenkomsten van de verschillende behangsoorten, de toepassingen en de trends.

Lees nu ook deel 2 over behang!