Hippe wanddecoratie

Hippe wanddecoratie

Hippe Wanddecoratie: Tips om jouw Perfecte woondeco te Kiezen

Trendy, hip en origineel, wanddecoratie van nu!

Hippe wanddecoratie vinden voor je huis kan een uitdagende taak zijn, vooral als je op zoek bent naar hippe, originele en trendy stukken. Gelukkig zijn er verschillende opties beschikbaar, waaronder behang, muurcirkels en muurovalen waar jij jouw wand prachtig mee kunt decoreren. Het kiezen van het juiste formaat voor je wanddecoratie is echter net zo belangrijk als het kiezen van het juiste ontwerp. Het kan de uitstraling van je kamer maken of breken. In deze blog lees je hier meer over, zodat jij de beste keuze maakt voor jouw interieur.

Als je niet weet waar je moet beginnen bij het kiezen van het juiste formaat voor je wanddecoratie, lees dan verder voor enkele handige tips.

Behang Japanse kraanvogels terra

Tips voor het kiezen van de juiste maat voor je hippe wanddecoratie

Waar hang je jouw favoriete wanddecoratie op?

Voordat je begint met het kiezen van een wanddecoratie, moet je de locatie bepalen waar je het stuk wilt ophangen of neer wilt zetten. Meestal is rondom de bank een goede keuze, bij de eettafel en bijvoorbeeld een lege muur/hoek waar wel iets spannends mee mag gebeuren.  Het formaat welke je kiest voor de wanddecoratie is afhankelijk van de grootte van de muur en de afstand tussen het stuk en het meubilair in de kamer.

Als je bijvoorbeeld een muurcirkel of schilderij boven een bank wilt hangen, moet je rekening houden met de grootte van de bank en de gehele ruimte. Als de bank klein is, kies dan voor een kleine wanddecoratie om de ruimte niet te overweldigen. Je kunt ook juist kiezen voor een geweldig behang, zodat de ruimte groter lijkt. Als de bank groot is, kun je kiezen voor een grotere wanddecoratie om de ruimte op te vullen. 80cm klinkt bijvoorbeeld groot, maar zelf 100cm kan dan al klein uitpakken.

Lees hieronder meer over de verhoudingen…

De impact van de juiste maat op je interieur

Ga je voor klein of juist wanddecoratie van groot formaat?

De verhouding van je wanddecoratie is  belangrijk bij het bepalen van het formaat. De verhouding verwijst naar de breedte ten opzichte van de hoogte van de wanddecoratie. Een verhouding van 1:1 betekent bijvoorbeeld dat de breedte en hoogte van de wanddecoratie gelijk zijn. Een verhouding van 2:1 betekent dat de breedte twee keer zo groot is als de hoogte.

Bij het kiezen van de verhouding van je wanddecoratie moet je rekening houden met de vorm en grootte van de muur waarop je het stuk wilt ophangen. Als de muur bijvoorbeeld hoog en smal is, kies dan voor een wanddecoratie met een verhouding van 1:2 of 1:3 om de ruimte beter te vullen.

Belangrijk is dat het midden van jouw schilderij of collage iets boven ooghoogte geplaatst wordt. Bij twijfel probeer jouw gewenste afmeting eens uit op de muur bijvoorbeeld door kranten of karton uit te knippen en op te hangen.

muurcirkel Japanse Kraanvogels roze
muurcirkel Bladeren perzik

Hippe wanddecoratie voor elke kamer in huis

Ga je voor sfeer, een statement piece of wil je meer kleur?

Voordat je een wanddecoratie kiest, moet je ook bedenken wat het doel ervan is. Wil je de aandacht trekken naar een specifieke plek in de kamer, of wil je juist een statement piece toevoegen aan de muur?

Als je de aandacht wilt trekken naar een specifieke plek, kies dan voor een wanddecoratie die groter is dan de omliggende meubels en accessoires. Maar als je een statement piece wilt toevoegen, kies dan voor een wanddecoratie met een opvallend ontwerp of patroon.

Vind je het moeilijk om de afbeelding te kiezen? Kijk dan eens om je heen en kijk een naar je gordijnen of de bank. Kies een design wat hier goed bij past of een stijl waar je naartoe wilt werken. Kies je een ontwerp waar veel kleur in zit, dan kun je deze kleuren ook weer toepassen in je interieur om een geheel te creëren,

Bepaal de kleur van jouw wanddecoratie

In de foto’s bij de blog zie je hoe het gebruik van dezelfde roze tint voor de wanddecoratie en de muur zorgt voor een gevoel van samenhang. Dit betekent echter niet dat je altijd voor dezelfde kleur moet kiezen. Het kan juist interessant zijn om te spelen met verschillende kleuren en contrasten om je wanddecoratie eruit te laten springen.

Bij het kiezen van kleuren voor je wanddecoratie is het belangrijk om rekening te houden met de rest van je interieur. Kijk naar de kleuren van je meubels, vloer, en andere accessoires om te bepalen welke kleuren het beste passen bij je kamer.

Ga spelen met kleur. Houd het neutraal, doe eens gek en laat kleur in je los of ga voor basic. Jouw schilderij of gekozen wanddecoratie helpt je kleur bekennen voor de rest van de ruimte.

Have fun!

batik behang op maat

Conclusie: kies de perfecte maat voor je hippe wanddecoratie

Tips samengevat: de perfecte maat vinden voor je wanddecoratie

Het kiezen van de juiste maat voor je hippe wanddecoratie kan een uitdagende taak zijn, maar met deze handige tips zou het proces wat eenvoudiger moeten zijn. Het is belangrijk om rekening te houden met de locatie waar je de wanddecoratie wilt ophangen, de juiste verhouding te kiezen, het doel van de wanddecoratie te bepalen en het materiaal te overwegen. Door deze factoren in overweging te nemen, kun je de perfecte maat vinden voor je wanddecoratie en ervoor zorgen dat het de uitstraling van je kamer verbetert.

Of je nu kiest voor behang, muurcirkels of muurovalen, er is een hippe wanddecoratie die bij jouw persoonlijke stijl past. Door het kiezen van de juiste maat kun je ervoor zorgen dat je wanddecoratie opvalt en een statement maakt in je kamer. We hopen dat deze tips je zullen helpen bij het kiezen van de juiste maat voor je hippe wanddecoratie en dat je er veel plezier van zult hebben!