Hoe verbeter je de akoestiek?

olifant aan je muur

Akoestic art en textielposters

van onaangenaam naar prettig

Ssstt….sssst ….It’s all so quiet. 

Je hebt een fantastisch mooi (nieuw) huis, een mooie vloer, een prachtige keuken en eethoek om je vingers bij af te likken, maar toch is het nog een beetje kil, hol en een tikkeltje ongezellig. Hierdoor weet je het misschien even niet meer. Wat zou je nog kunnen doen om je woonkamer aangenaam te maken? Wellicht kunnen wij jou een beetje de juiste richting op sturen.

Deze ‘ongezelligheid’ komt vaak door een slechte akoestiek. Deze onaangename akoestiek ontstaat door het gebruik van veel harde materialen, zoals beton, metaal of glas waardoor de geluidsgolven onvoldoende geabsorbeerd worden. Je woning klinkt hierdoor hol en het warme gevoel ontbreekt.

woonkamer behang

Waar zijn de zachte materialen?

Kijk eens om je heen, heb je voldoende zachte materialen in huis? Met zachte materialen bedoelen we gordijnen, een vloerkleed, stoffen meubels en accessoires. Juist door het toepassen van textiel, zoals een vloerkleed, gordijnen, kussens en kleden wordt de akoestiek al een stuk beter. Is dit nog niet voldoende en ben je op zoek naar een fraaie oplossing? Kijk dan eens naar wanddecoratie. Wat hangt er op dit moment aan je muur? Is dit kunstwerk gemaakt van een hard of zacht materiaal? Heb je op de wanden harde materialen toegepast, dan zou je eens kunnen denken aan wanddecoratie van textiel.

Er zijn verschillende mogelijkheden om je interieur te stylen en tegelijkertijd de akoestiek aan te pakken. Je kunt hierbij denken aan behang, dit haalt de hardheid een beetje weg. Textielposters of een wandkleed i.p.v. een kunstwerk op metaal, dit voelt toch net even iets aangenamer aan. Is dit niet voldoende? Denk dan eens aan een akoestisch paneel voor de heavy job.

textielposters en wandkleden

Textielposter en wandkleden zijn op dit moment onwijs populair en verkrijgbaar in uiteenlopende afbeeldingen en prints. Door het toepassen van een textielposter haal je de hardheid van de muren en voeg je een stukje zacht materiaal toe aan je interieur, hiermee absorbeer je de geluidsgolven. Het leuke van textielposters en wandkleden is dat je de afbeelding eenvoudig zelf kunt veranderen, door simpelweg te kiezen voor een nieuw doek. Op deze manier restyle je je living eenvoudig en kun je de sfeer aanpassen aan de seizoenen.

textielposter urban jungle
Akoestische schilderijen

Acoustic Art

Acoustic Art, zoals wij akoestisch panelen of akoestisch kunst noemen, is bij velen wel bekend maar nog veel te weinig toegepast in het interieur. Terwijl het juist de perfecte oplossing is voor het akoestiek probleem. Je kunt met een Acoustic Art paneel de geluidsgolven dempen en tegelijkertijd een onwijs mooi ‘statement piece’ maken. Kies een gave print en de juiste afmeting en je leefruimte voelt niet alleen direct aangenaam en warm, je hebt ook nog eens een onwijs gaaf stukje kunst aan de muur.

Een extra bijkomstigheid van Acoustic Art is dat de geluidsdempende factor gemaakt wordt van gerecyclede jeans. Hierdoor is de kunst niet alleen erg fraai, maar ook duurzaam. Hoe cool is dat!?

Hieronder vindt je alvast wat meer inspiratie.

SHOP Acoustic art & Textielposters

Favourite
24,95109,95
Favourite
249,00499,00
Favourite
24,95119,95
Favourite
24,95119,95
Favourite
249,00359,00
Favourite
24,95119,95
Favourite
24,95119,95
Favourite
Favourite
249,00499,00
Favourite
249,00580,00