Mos Schilderijen

moscirkel muurcirkel pakhuiswonen

Muurcirkels van mos

Haal de natuur in huis!

Al jaren is de Urban Jungle trend aan de gang en het lijkt er op dat groen in huis echt een blijvertje is. Van groen worden we blij, energiek en productief! Vele studies hebben aangewezen dat we goed functioneren met groen om ons heen. Zeker voor bedrijven is dit een must voor de werknemerstevredenheid en productiviteit.  Ook in ons privé-leven is het erg belangrijk om planten in huis en om ons heen te hebben. Groen geeft sfeer, rust en een thuisgevoel.

Geen Groene vingers nodig

Had je tot voor kort nog het idee dat je groene vingers nodig hebt om een beetje mee te kunnen doen met de Urban Jungle trend, dan heb je het mis. Mos aan de wand is onderhoudsvrij! Dit betekent dus dat je mos helemaal geen aandacht hoeft te geven. Geen water, niet afstoffen etc. Sterker nog het is beter om er helemaal niet aan te komen. Kijken is voldoende. Je kunt direct genieten van jouw groene kunstwerk.

Mos schilderijen zijn de toekomst

We hebben het druk, geen tijd en wie heeft er nou echt verstand groen. We willen het wel, maar het ontbreekt vaak aan tijd en aandacht. Dit is de reden dat moscirkels en moswanden ook zo in trek zijn. Mos heeft namelijk geen onderhoud nodig en je kunt direct genieten van jouw groene kunstwerk aan de muur. Mos en varens (voor het jungle effect) geven je ruimte sfeer, zijn goed voor de akoestiek en brengen meer groen in je leven. Ben je benieuwd hoe een groen moscirkel in elkaar zit? Lees dan nog even verder…

moswand wanddecoratie

Ga voor XXL of een Moswand!

Wil je nou net even iets anders dan anders? Dat kan! Stel eenvoudig je vraag of vraag een offerte aan. Just Ask!

Vraag een offerte aan

moscirkels; custom made

Hoe wordt een moscirkel gemaakt?

De moscirkels van YFS worden met de hand gemaakt in Nederland van rendiermos en varens. Het mos wordt verwerkt op een plaat van hout en een mat zwart houten omlijsting. Het mos, varens en overige decoratieve elementen worden via een bepaald design vorm gegeven. Doordat de moscirkel met de hand gemaakt wordt en de natuurlijke materialen zijn eigen vorm heeft is ieder exemplaar echt uniek!

Welk mos wordt er gebruikt?

Er wordt gebruik gemaakt van verschillende soorten mos. Zo kun je denken aan Rendiermos of IJslands mos, Platmos en bolmos. ook worden er varens gebruikt en eucalyptus. Voor sommige projecten wordt schors,  korstmos en houtschijven gebruikt, Enkele plantensoorten zijn niet het gehele jaar door te leveren, omdat ze afhankelijk zijn van de oogsttijd. Soms is dat maar 1x per jaar.

Waar plaats je een moswand of moscirkel?

Een muurcirkel mos of een moswand kun je op vele plaatsen toepassen. Als je graag een mosschilderij aan de wand wilt, houd dan rekening met de volgende weetjes: Mos houdt niet van direct en fel licht. Plaats de moscirkel ook niet boven of naast een kachel.  Mos kun je het beste plaatsen op een toch iets meer donkere plek waar niet teveel warme luchtstroom voorbij  komt. Het mos behoudt zijn kleur en blijft hierdoor jarenlang mooi.

Heb je na het lezen van deze blog nog meer vragen? Just Ask!

moscirkel wanddecoratie