Vijf redenen waarom een mosschilderij iets voor jou is!

Vijf redenen waarom een mosschilderij iets voor jou is!

Vijf redenen waarom een mosschilderij iets voor jou is!

Mosschilderij voor interieurdecoratie

Vijf redenen waarom een mosschilderij iets voor jou is! Moscirkels zijn de nieuwste trend in interieurdecoratie. Ze bieden een natuurlijke en organische uitstraling en zijn perfect voor het creëren van een rustgevende en ontspannende sfeer in huis. Met een verscheidenheid aan ontwerpen en formaten zijn moscirkels op vele plekken inzetbaar.

Moscirkels in verschilende formaten

Moscirkels zijn verkrijgbaar in verschillende maten, van kleine tot grote formaten. Wil je liever geen ronde moscirkel, maar denk je eerder aan een ovaal, rechthoekig of vierkant. Dit is ook mogelijk. Je geeft een nieuwe dimensie aan jouw living met de mos. Mos is erg flexibel inzetbaar waardoor het mogelijk is om verschillende vormen te creëren. Zo vind je altijd mos voor jouw interieur.

5 redenen om een mosschilderij toe te voegen aan je interieur!

Vijf redenen waarom een mosschilderij iets voor jou is!

Vijf redenen waarom een mosschilderij iets voor jou is!

1. Een mosschilderij heeft een uniek ontwerp en stijl

Moscirkels hebben een unieke uitstraling en geven een natuurlijk en organisch gevoel aan je huis. De verschillende kleuren en texturen van de mossoorten maken elke moscirkel uniek en elk ontwerp is anders. Bovendien zijn er verschillende ontwerpen en stijlen beschikbaar om uit te kiezen, zodat je er een kunt vinden die perfect bij jouw interieur past. Geen één moscirkel of moswand is hetzelfde ook al worden dezelfde mossoorten gebruikt. Dit maak iedere moswand uniek.

Vijf redenen waarom een mosschilderij iets voor jou is!
https://www.metiez.com/alles-over-mos/

2. Mos aan de muur is duurzaam

Moscirkels zijn duurzaam, omdat mos en de varens  geconserveerd zijn. Hierdoor behouden ze hun kleur en textuur zonder dat er water of zonlicht nodig is. Ondanks dat het mos een natuurlijk materiaal is hoef je het mos geen water te geven.  Sterker nog mos heeft helemaal geen onderhoud nodig, wat betekent dat je er jarenlang van kunt genieten zonder ze te hoeven vervangen.

3. Mos is geschikt voor elke kamer in huis.

Mosschilderijen zijn geschikt voor elke kamer in huis. Of het nu in de woonkamer, slaapkamer of thuiswerkplek is, moscirkels kunnen een rustgevende en ontspannende sfeer creëren. Zoals je hier kunt zien is een moscirkle in de keuken ook prachtig! Moscirkels of andere vormen zijn ook geschikt voor zowel moderne als traditionele interieurs en passen bij verschillende kleuren en stijlen.

moscirkel keuken
Vijf redenen waarom een mosschilderij iets voor jou is!

4. Mos is makkelijk te onderhouden

Moscirkels zijn makkelijk op te hangen en onderhoudsvrij. De moscirkel heeft aan de achterzijde een uitsparing, waardoor je de moscikel eenvoudig ophangt aan de muur. Het enige wat je hoeft te doen is de moscirkel ophangen en zo nu en dan de rand even stofvrij te maken. De moscirkel of de moswand wordt door een professional gemaakt en heeft handschoenen aan tijdens het maakproces.  Als het ontwerp klaas is wordt deze zorgvuldig ingepakt en verzonden. Jij kunt nu van de moswand genieten, want je hoeft er niks meer aan te doen. Sterker nog, het is beter om er helemaal niet aan het bos te komen. Easy toch!?

5. Een mosschilderij werkt akoestiek dempend

Mosschilderijen hebben nog een extra voordeel, ze kunnen namelijk ook de akoestiek in een ruimte verbeteren. Door het zachte en poreuze oppervlak van de moscirkels wordt geluid geabsorbeerd, waardoor geluidsgolven niet terugkaatsen en er minder nagalm ontstaat. Dit maakt moscirkels niet alleen een decoratieve toevoeging aan je interieur, maar ook een praktische oplossing om de akoestiek in je huis te verbeteren. Dit is met name handig in kamers waar het geluid gemakkelijk weerkaatst, zoals een nieuwbouw woning, een home office of een studio.

Wil jen og meer lezen over mos? Lees dan de FAQ van onze partner Metiez.

moscirkel dutch design
detail moscirkel
detail moswand
moscirkel muurcirkel pakhuiswonen

Vijf redenen waarom een mosschilderij iets voor jou is!

Wil je meer tips en ideeën?

Kijk ook op Pinterest en Instagram voor meer inspiratie.