De kinderkamer voor peuters inrichten

De kinderkamer voor peuters inrichten

De kinderkamer voor peuters inrichten

Als je kind zo rond zijn tweede levensjaar geen baby meer is maar een heuse peuter, dan wordt het misschien tijd om de babykamer te transformeren naar zijn eerste echte kinderkamer. Dit is natuurlijk hét moment om voor nieuwe kleuren te kiezen, de ledikant te verruilen voor een kinderbed en op zoek te gaan naar speelgoed en decoratie die bij zijn nieuwe leeftijd passen – misschien wel een fotolijst met zijn allereerste peuterfoto! In dit artikel een aantal stappen die je kunt doorlopen als je op het punt staat om de kinderkamer voor jouw peuter in te richten. Met andere woorden we gaan de kinderkamer voor peuters inrichten!

De basis

De kinderkamer voor peuters inrichten met jouw kleur als basis. De kleuren die je gebruikt in een ruimte zijn misschien wel het meest bepalend voor de sfeer. Ga dan ook als eerste aan de slag met de muren. Kies voor verf of behang dat past bij wat je verder voor de ruimte in gedachte hebt. Zie je het niet zitten om elke paar jaar de kinderkamer van top tot teen opnieuw aan te pakken? Zorg er voor dat het nog een tijdje mee kan groeien met je kind. Misschien heeft hij zelf al wel een lievelingskleur die je kunt gebruiken als uitgangspunt. Je kunt ook verwisselbaar behang kopen. Op die manier kun je een dinosaurus behang makkelijk en snel vervangen naar behang van een game of band als ze ouder worden.  Je hoeft dan niet de hele kamer opnieuw te verven als de behoeftes van je kind veranderen. Als de fundering eenmaal goed is, is het tijd voor meubels, speelgoed en accessoires.

Kinderkamer behang Bos Pret

Het bed

Het is misschien best even slikken als je kind voor het eerst van een ledikant naar een heus kinderbed gaat. Gelukkig hoeft de overgang niet zo groot te zijn, omdat een peuterbed eigenlijk best wel op een ledikant lijkt. Het hekje aan de zijkant houdt het veilig. Een nieuw dekbed en -overtrek zijn vervolgens natuurlijk onmisbaar in het grotere bed. Ga je voor het eerst een hoofdkussen kopen voor je kind? Kijk dan eens naar synthetische, navulbare kussens. Deze kussens zijn gevuld met vezelbolletjes en zijn hypoallergeen en makkelijk te wassen. Een goede keuze voor kinderen.

Speelgoed, meubels en accessoires

Als de muren zijn ingekleurd en het nieuwe bedje opgemaakt klaar staat, kun je de rest van de peuterkamer in gaan richten. Vaak is de commode uit de babykamer nog prima te hergebruiken, want met nieuw speelgoed is extra opbergruimte geen overbodige luxe. Denk bijvoorbeeld aan een peuterbed met lades. Houd bij het toevoegen van nieuw speelgoed en accessoires in gedachte dat je kind inmiddels zelf uit zijn peuterbed kan klimmen, dus veiligheid staat hierbij voorop. Verder moet het natuurlijk goed passen bij de behoeften die bij de nieuwe leeftijd van je kind horen. Met deze tips lukt het vast om iets moois te maken van de peuterkamer!

 

Meer lezen?

Ga dan naar ons online Blog Magazine op YFS Lifestyle

Waar je nog meer lifestyle inspiratie kunt vinden.

Lees meer... Shop

woondecoratie voor de peuters

Hippe wannahaves voor de baby, peuter -en kinderkamer