PVC: de ideale vloer voor de kinderkamer!

Vloerkleed kinderkamer

PVC: de ideale vloer voor de kinderkamer!

Is er een kleine op komst of wordt de kinderkamer verbouwd? Het kiezen van de juiste vloer voor de kinderkamer kan een uitdaging zijn. Je wilt een mooie en duurzame vloer die ook nog eens kindproof is. Een PVC-vloer is een uitstekende keuze voor de kinderkamer. Wij leggen je uit waarom.

Twee typen PVC-vloer

Er zijn grofweg twee typen PVC-vloeren te onderscheiden. De plak PVC vloer en de PVC-vloer met klikverbinding. Er is voor allebei de vloeren iets te zeggen. De plak PVC-vloer wordt gelijmd en is daarom wat dunner dan de klik PVC-vloer. Over het algemeen komen er sneller lelijke hobbels en kreuken in wanneer je een plak PVC vloer niet goed hebt geëgaliseerd. Dit proces kun je daarom beter overlaten aan een vakman. Het voordeel van plak PVC is wel dat deze beter werkt met vloerverwarming. Dat komt dus omdat deze vloer dunner is en vastgelijmd zit. De klik PVC-vloer is daarentegen gemakkelijker zelf aan te leggen. Je klikt het gewoon aan elkaar, net als laminaat.  Deze vloeren zijn wat dikker en komen met een geïntegreerde ondervloer die eventuele oneffenheden beter opvangen.

Duurzaam

Hoewel PVC een plasticsoort is, is een PVC-vloer toch ontzettend duurzaam. PVC is niet onderhevig aan allerlei weersomstandigheden en blijft dus erg lang mooi. Sommige PVC-vloeren kunnen ook meegenomen worden naar een nieuw huis. Bovendien worden de meeste moderne PVC vloeren duurzaam geproduceerd.

Kindbestendig

PVC is de ideale vloer voor een kinderkamer omdat jouw kroost de vloer letterlijk op geen enkele manier kan verpesten. Je kunt gemakkelijk met meubels schuiven over de vloer zonder dat er lelijke krassen inkomen. Het gladde oppervlak van de PVC-vloer maakt het ook nog eens ontzettend makkelijk om schoon te houden. Vieze sapvlekken heb je zo weg geboend. Je kunt PVC goed schoonmaken met water of een speciale PVC reiniger. Je hebt niet allemaal dure flessen nodig om de vloer schoon te houden. Stofzuig de vloer regelmatig en haal er eens in de zoveel tijd een natte dweil overheen. Meer hoef je niet te doen.

Mooi

Toch kan een vloer van PVC erg mooi zijn. PVC is an sich niet heel mooi, maar is wel in staat om jouw favoriete materialen na te bootsen. Wil je bijvoorbeeld eigenlijk graag een vloer van hout in de slaapkamer van je kind, maar zie je daar toch maar vanaf omdat het niet zo onderhoudsvriendelijk is? Een PVC-vloer met houtlook is een goed alternatief. PVC-vloeren zijn er in alle soorten en kleuren. Als je kind oud genoeg is, kun je samen op zoek naar een nieuwe vloer. Als je voor de kinderkamer op zoek bent naar een relatief goedkope vloer die duurzaam, kindbestendig en ook nog een beetje mooi is, dan is een PVC-vloer de ideale keuze voor jou!

 

 

Meer lezen?

Ga dan naar ons online Blog Magazine op YFS Lifestyle

Waar je nog meer lifestyle inspiratie kunt vinden.

Lees meer...