Je woning verzekeren: dit moet je weten!

Je woning verzekeren: dit moet je weten!

Je woning verzekeren: dit moet je weten!

Je woning verzekeren: dit moet je weten! Als je een eigen huis hebt is dit waarschijnlijk een flinke investering geweest en is het meer dan logisch dat je er zuinig op bent. Schade aan je huis kan daarom ontzettend vervelend zijn en in veel gevallen ook onbetaalbaar. Je woning verzekeren is daarom een absolute must. Dit is alles wat je moet weten over het verzekeren van je huis.

Een opstalverzekering

Met een opstalverzekering zijn alle vaste elementen aan je huis beschermd. Denk hierbij aan de muren, de deuren en de vaste elementen in huis zoals bijvoorbeeld het sanitair. Een opstalverzekering dekt schade door buitensporige weersomstandigheden, inbraak en dingen als vandalisme. Let op: als er sprake is van onhandigheid, opzet, of achterstallig onderhoud wordt de schade niet gedekt.

Inboedel verzekeren

Een inboedelverzekering

Een inboedelverzekering werkt eigenlijk exact hetzelfde als een opstalverzekering, maar hier gaat het om alle spullen in je huis in plaats van de vaste elementen bij jou in huis. Denk aan kostbare spullen als meubels, elektronica, sieraden en juwelen en contant geld. Let bij het afsluiten van een inboedelverzekering op de maximale dekking. Veel verzekeringsmaatschappijen dekken contant geld, sieraden en elektronica tot een bepaald bedrag. Wil je meer zekerheid? Dan kun je voor een hogere premie ook een hogere dekking krijgen.

Extra’s

Je kunt voor je woning nog extra verzekeringen afsluiten. Denk hierbij aan een glasverzekering, aangezien het glaswerk aan jouw huis niet is gedekt door een opstalverzekering. Glaswerk is echter vaak gemakkelijk zelf te betalen, dus vraag jezelf af of je een dergelijke verzekering echt nodig hebt. Daarnaast kan het bij het afsluiten van een hypotheek ook verstandig zijn om een overlijdensverzekering af te sluiten (ook al wil je daar waarschijnlijk liever niet aan denken). Mocht je overlijden terwijl je hypotheek nog niet is afbetaald, dan zitten je nabestaanden niet met de problemen.

Hoe kies je een verzekering

Een verzekering is niet goedkoop. Zorg daarom dat je je verzekering zorgvuldig uitkiest. Vergelijk verschillende maatschappijen met elkaar om tot een voordelig pakket te komen en stel jezelf ook kritisch de vraag welke dekkingen je nodig hebt en welke eventuele schade je prima zelf zou kunnen betalen. Om de kosten zo laag mogelijk te houden is het verstandig om jezelf alleen te verzekeren voor dingen die je echt niet zou kunnen betalen, mocht het misgaan. Sluit al je verzekeringen af bij één maatschappij. Dan kun je in de meeste gevallen voor een korting een pakket afsluiten.

Meer lezen?

Ga dan naar ons online Blog Magazine op YFS Lifestyle

Waar je nog meer lifestyle inspiratie kunt vinden.

Lees meer...

Inspiratie voor jouw nieuwe woning nodig?

Hier shop je de leukste woonaccessoires en wanddecoratie!