De voordelen van een groot vloerkleed

De voordelen van een groot vloerkleed

Bij een vloerkleed geldt zeker hoe groter hoe beter. Toch kan het soms een uitdaging zijn om bijvoorbeeld een groot vloerkleed 200×300 in een ruimte te stijlen. Het is ook weer zonde om zo’n mooi groot vloerkleed te kiezen om hem voor een groot oppervlak onder meubels te laten verdwijnen. We gaan je inspiratie geven voor het stijlen van een groot vloerkleed! 

Vloerkleed voor eenheid

Vloerkleden kunnen ingezet worden als een roomdivider, zonder dat er hier een muur of divider in de ruimte geplaatst hoeft te worden. Een vloerkleed bakent de ruimte goed af. Een vloerkleed woonkamer zal er bijvoorbeeld voor zorgen dat er een eenheid gevormd wordt van alle losse meubelen in de woonkamer. Door een groot vloerkleed onder de bank te leggen, de salontafel erop te zetten en eventueel een fauteuil erbij te plaatsen, zal dit direct een knusse zithoek maken. Dit zorgt voor balans in de ruimte en brengt meer rust in je interieur. De meeste mensen kiezen voor een vloerkleed in de woonkamer, maar ook onder een eetkamerset zal een groot vloerkleed erg mooi staan en zorgen voor een knusse eetkamer hoek. 

Een ruimtelijk effect

Een vloerkleed kan ook voor een ruimtelijk effect zorgen in je interieur. Doordat het kleed voor afbakening zorgt in de ruimte, zal je huis een stuk ruimtelijker lijken. Door te kiezen voor de juiste vorm, afmeting en kleur kan een zithoek bijvoorbeeld een stuk groter lijken dan hij is.  De manier waarop je de meubels op het vloerkleed plaatst, heeft hier ook een groot effect op. Door de bank gedeeltelijk of juist in zijn geheel op het vloerkleed te plaatsen kan de ruimte een stuk groter of kleiner lijken. Ook voor een grote ruimte kan een vloerkleed dus zorgen voor een knusser gevoel.

Warmte en sfeer

Een groot voordeel van een groot vloerkleed is ook dat het direct warmte en sfeer aan een ruimte zal toevoegen. Niet alleen zal het warm aan je voeten voelen, maar ook in de ruimte voelt het warmer aan. Het zorgt voor een betere isolatie voor de vloer, maar ook een prettige warme sfeer. Daarnaast zal het ook geluid dempen in bijvoorbeeld in een grote ruimte een echo weg kunnen nemen. Een vloerkleed is ook een makkelijker manier om kleur toe te voegen aan je interieur. Dit maakt het ook een groot accessoire waar je mee zou kunnen wisselen mocht je behoefte hebben aan een andere kleur of een andere sfeer.

 

Meer lezen?

Ga dan naar ons online Blog Magazine op YFS Lifestyle

Waar je nog meer lifestyle inspiratie kunt vinden.

Lees meer...