De badkamer praktisch inrichten

De badkamer praktisch inrichten

De badkamer praktisch inrichten

Als je een nieuwe badkamer gaat samenstellen en inrichten, zal je vaak al snel naar de sfeer, kleur en uitstraling van de badkamer kijken. Dit is echter niet het enige waar je naar moet kijken bij het inrichten van een badkamer. We gaan je vertellen welke praktische dingen je tijdens de inrichting niet mag vergeten! 

De douche

De douche is in de badkamer een van de belangrijkste onderdelen. Dit is natuurlijk waar het om draait. Je kunt hierbij veel verschillende keuzes maken. Zo kun je kiezen voor een douchecabine, een inloopdouche of een open douche. Wat hierbij mogelijk is, is maar net afhankelijk van de ruimte en mogelijkheden die de ruimte biedt.  Voor bij een inloopdouche moet je bijvoorbeeld ook nadenken over de hoogte van de douchewand inloopdouche. Een te lage douchewand kan bijvoorbeeld weer zorgen dat de complete badkamer nat wordt. Dit zijn punten waar je rekening mee moet houden tijdens het inrichten van je badkamer. 

De materialen

Er zijn veel verschillende materialen waar je uit kunt kiezen. Voor een douche kun je alleen al kiezen voor een wand met tegels als afscheiding, maar ook een glazen douchewand. Een douchecabine kan daarnaast ook weer glazen deuren hebben, maar ook kunnen dit kunststof deuren zijn. De douche zelf kan daarnaast ook weer van rvs, kunststof of juist metaal zijn.  Ook qua wastafelmeubels en wastafels zelf kun je veel kanten op. Zo kun je met de verschillende materialen kiezen voor verschillende stijlen. Met de materialen zorg je ervoor dat alles een mooi geheel wordt. Zorg bij het kiezen van de materialen er ook rekening mee dat sommige materialen meer schoonmaakwerk kosten en wat meer onderhoud nodig hebben. 

De indeling

Naast bovenstaande punten is het ook belangrijk om de juiste indeling van de badkamer te kiezen. Hierbij moet je rekening houden met de ruimte en de opzet. Zo moet je bijvoorbeeld genoeg ruimte hebben wanneer je bij de wastafel staat of op het toilet zit.  Ook met de plaatsing van de douche moet je hier goed over nadenken. In een inloopdouche moet je genoeg ruimte hebben om te kunnen bewegen om comfortabel te kunnen douchen, maar ook moet je rekening houden dat bijvoorbeeld de deuren van de douchecabine geheel open kunnen. Door je badkamer met deze punten in gedachten in te richten en te ontwerpen ben je overal op voorbereid en weet je zeker dat je badkamer fijn en comfortabel te gebruiken is.

fotobehang bloemen
De badkamer praktisch inrichten
De badkamer praktisch inrichten

Meer lezen?

Ga dan naar ons online Blog Magazine op YFS Lifestyle

Waar je nog meer lifestyle inspiratie kunt vinden. 

Lees meer...